Stavljena zavjesa u Drugim ligama FBiH: Ko je ponio titule jesenjih prvaka?

Slijedi tromjesečna pauza

Stavljena zavjesa u Drugim ligama FBiH: Ko je ponio titule jesenjih prvaka?

A. Čaušević

Za vikend su odigrana posljednja kola u tri grupe Druge lige FBiH.

U grupi Zapad Iska je odigrana 0:0 na gostovanju kod Krajine te na pauzu odlazi sa prvog mjesto. Klub iz Bugojna je skupio ukupno 37 bodova, četiri više od prvog pratitelja Rudara.

Jesenji prvak grupe Sjever je polusezonu završio porazom. Radnički je gostovao Dizdaruši te je na kraju poražen rezultatom 0:1. Ekipa iz Lukavca je skupila 38 bodova, devet više od drugoplasirane Seone.

Iz grupe Centar na pauzu kao prvoplasirana ekipa odlazi Stupčanica koja je u posljednjem meču ove godine s 2:0 pobijedila Borac te skupila 39 bodova, sedam više od Bosne koja ima utakmicu manje zbog incidenta na duelu protiv Čelika kada je susret prekinut te se čeka konačna odluka Disciplinske komisije.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U grupi Jug klubovi su od ranije na pauzi. U prvom dijelu sezone najviše je pokazala Čapljina koja osvojila 37 bodova, pet više od Klisa.

Na kraju sezone kako stvari stoje prvaci drugih liga će razigravati za ulazak u Prvu ligu FBiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi