Foto - EPA

31 poen fenomenalnog košarkaša Barce

Barceloni pripao El Clasico: Nikola Mirotić razbio Real Madrid!

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u 14. kolu Eurolige velikog rivala Real Madrid rezultatom 93:80.

Za razliku od fudbalskog El Clasica, košarkaški derbi donio je mnogo bolju igru Barce, koja je došla do trijumfa na krilima fenomenalnog Nikole Mirotića.

Samo su uvodne minute u Blaugranu pripale Realu. Na otvaranju meča Kraljevi su imali u nekoliko navrata sedam poena prednosti, ali zatim Barcelona preuzima rezultat i igru na svoju stranu.

Prvu dionicu Katalonci su dobili s 24:19, prednost je tokom druge dionice išla i do plus 12, a na odmor se otišlo s devet poena prednosti u korist domaćeg tima, 51:42.

Bez problema je Barcelona održavala prednost u nastavku meča. Real nije uspio da napravi neku seriju kojom bi se vratio u meč, a nakon 30 minuta igre i dalje je bilo devet poena razlike, 67:58.

Prednost Barce u posljednjoj dionici je išla i do plus 15, a na kraju je katalonski tim slavio pobjedu od 13 poena razlike.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nikola Mirotić je predvodio Barcelonu sa 31 poenom i 10 skokova u ovom meč, Davies je dodao 16, a Laprovittola 14 koševa.

Kod Real Madrida Causeur i Heuertel su ubacili po 11

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.