Breogan bio blizu senzacije u Barceloni, odličan nastup Muse

ACB liga

Breogan bio blizu senzacije u Barceloni, odličan nastup Muse

H. Zilić

Sjajnu utakmicu u španskoj košarkaškoj ACB ligi odigrali su Barcelona i Breogan.

Iako je tim iz Katalonije bio potpuni favorit u ovom meču, gostujuća ekipa se potrudila da u Blaugrani gledamo odličan meč.

Barcelona je dobila prvi period sa 23:15, a nakon toga bude se gosti koji su i početkom posljednjeg perioda došli na dva poena zaostatka, međutim Barcelona je na iskustvo prelomila meč za konačnih 78:69.

U gostujućoj ekipi sjajan je bio naš Džanan Musa koji je Barceloni ubacio 14 poena dodao četiri skoka i tri asistencije. Pratio ga je Luković koji je ubaico također 12 poena i dodao jedan skok.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Barcelone Mirotić je bio prvo ime sa 22 poena, Higgins je ubacio 15, a Hayes je utakmicu priveo kraju sa 11 ubačenih poena.

Top Komentari

user1582456981
Nema sad ovih sto pisu da Musa iducih 5 tekmi nece ubacit preko 10 poena...
18 0
dinass
Novinaru pa onda i urednice kako moze Musa dati 14 koseva a Lukic takodjer 12??? Moze biti Musa 12,Lukic 12 ili Musa 14,Lukic 14 ali ovako kako ste vi napisali a urednik pogledao jednostavno ne moze.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi