Foto - EPA

Ne žele Haalanda

Čuveni Oliver Kahn je 'ohladio' Raiolu: Bayern ima druge planove

M. Šljivak

Agent Erlinga Haalanda Mino Raiola jučer je objavio imena četiri kluba koji su u trci za potpis fenomenalnog napadača Borussije iz Dortmunda.

Raiola je objavio kako su u konkurenciji za dovođenje čudesnog Norvežanina Manchester City, Barcelona, Real Madrid i minhenski Bayern.

"On će napraviti naredni korak za karijeru", rekao je Raiola za njemački Sport1 i nastavio je:

"Bayern, Real, Barcelona i Manchester City su među klubovima gdje može ići", poručio je Raiola.

Međutim, Bayern navodno nije previše zainteresovan za Haalanda jer će kompletan transfer 21-godišnjeg napadača koštati oko 300 miliona eura.

Njemački list Bild navodi kako je prioritet bavarskog velikana produžetak saradnje s Robertom Lewandowskim i oni će učiniti sve da Poljaka zadrže na Allianz Areni.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/232[/poll]

Prvi čovjek kluba Oliver Kahn preferira novi ugovor za Lewu ispred eventualnog dovođenja Haalanda i navodno nema namjeru da se uključi u borbu za Norvežanina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

O dolasku norveškog napadača u klub nije želio pričati ni menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola.

"Haaland? Sljedeće pitanje. Ne pitajte me takve stvari jer vam neću odgovoriti", kratko je poručio Pep Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.