Raioline riječi neće se svidjeti Messiju
FOTO - EPA

Smatra da nije zaslužio Zlatnu loptu

Raioline riječi neće se svidjeti Messiju

A. Beganović

Lionel Messi je osvojio Zlatnu loptu, a ovogodišnji izbor za najboljeg fudbalera naišao je na veliki broj kritika.

Mnogobrojni fudbalski stručnjaci, analitičari, ali i aktuelni fudbaleri smatraju da Messi svojim igrama u ovoj godini nije zaslužio prestižno priznanje.

Kritike nakon proglašenja pobjednika stizale su sa svih strana, a danas se oglasio i jedan od najboljih menadžera na svijetu Mino Raiola.

On je istakao da Zlatnu loptu više ne shvata ozbiljno te da je nagradu za najboljeg fudbalera u ovoj godini treba dobiti napadač Bayerna Robert Lewandowski.

"Ne mogu ovo shvatiti ozbiljno. Po mom mišljenju, Lewandowski je ove godine trebao osvojiti "Zlatnu loptu. U demokratiji kvaliteta ne prevladava uvijek. Emocije i osjećaji igraju ulogu u izboru", rekao je Raiola.

I Boateng za Lewandowskog

Mnogi smatraju da Messi nije zaslužio Zlatnu loptu, a sa ovom konstatacijom se slaže i nekadašnji odbrambeni fudbaler Bayerna, Jerome Boateng.

On smatra da je njegov nekadašnji saigrač Robert Lewandowski trebao dobiti nagradu za najboljeg igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ako je jedino važno odabrati najboljeg igrača u cjelini, onda su u smislu talenta to Messi ili Ronaldo, naravno. Ali ako uzmete u obzir naslove i statistiku, onda trebate procijeniti na drugačiji način", istakao je Boateng i dodao:

"Žao mi je Lewandowskog, jer je definitivno zaslužio Zlatnu loptu . Podsjeća me na 2013. kada ni Franck Ribery nije osvojio nagradu. Jako mi je žao. Što je još Lewandowski morao učiniti? Zabiti s centra terena makazicama? Lewandowskom to definitivno neće srušiti tlo pod nogama, ali ovo je za njega, naravno, veliko razočaranje. Ali koliko ga poznajem, to ga samo motivira. Njegova statistika ove sezone je nevjerojatna", dodao je fudbaler Lyona.

Promo

Top Komentari

Ecosport
Nemoralni debeli mafijaš priča o zaslugama.
3 2
zevs
dvije godine lewandovskom uzimaju nagradu, prvo korona pa sad lessi,
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi