Milioneri gube korak za Bayernom

U Minhenu se slavi, Borussia se polako oprašta od osvajanja Bundeslige

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 15. kola njemačke Bundeslige.

Borussia Dortmund polako gubi korak za Bayernom na vrhu tabele. Prošle sedmice su imali zaostatak od jednog boda, a nakon poraza u Klasikkeru i današnjeg kiksa protiv Bochuma, Milioneri za prvim mjestom zaostaju već šest bodova.

Naime, Bochum je dočekao Borussiju koja je na kraju spašavala bod. Poveli su domaći u 40. minuti golom Poltera iz penala, a u 85. minuti Brandnt donosi bod gostima. U 54. minuti je zbog ofsajda poništen gol Wolfa zbog ofsajda. Da su tada postigli go, Borussia je možda mogla i do sva tri boda, no šta bi bilo kad bi bilo...

Bayern je na svom terenu dočekao Mainz i napravio takozvani prelaz iz dva u jedan. Onisiwo je doveo goste u vodstvo, no u drugom poluvremenu preokret i pobjedu Bavarcima donose Coman i Musiala.

Hoffenheim je duboko u sudijskoj nadoknadi slavio protiv Freiburga 1:2. Raum je doveo goste u vodstvo već u 3. minuti, a u 21. Schlotterbeck vraća stvari na početak. Najveću šansu za domaće propustio je Grifo koji promašuje penal u 62. minuti, a u 95. minuti Richards na asistenciju Rauma donosi veliku pobjedu gostima.

Ermedin Demirović je odigrao prvo poluvrijeme u domaćem timu.

Hertha je s minimalnih 1:0 slavila protiv Arminije. Gol vrijedan tri boda postigao je crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić u 53. minuti utakmice.

Leipzig je produžio agoniju Borussije Monchengladbach. Gvardiol u Silva su pogađali za vodstvo od 2:0 na poluvremenu, u 88. minuti Bensebaini vraća kakvu takvu nadu gostima, no Nkunku i Henrichs u sudijskoj nadoknadi pogađaju za visokih 4:1.

Bundesliga, 15. kolo:

Bayern 2:1 Mainz;

Bochum 1:1 Borussia Dortmund;

Freiburg 1:2 Hoffenheim;

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha 1:0 Arminia;

Leipzig 4:1 Borussia Monchengladbach.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.