Novi izazov za Rossonere

Milan nastavlja borbu za Scudetto, Pioli ponovo Krunića stavlja na "pogrešno" mjesto

Edmir Škorić

Milan će večeras gostovati u Udinama kod Udinesea.

Nakon što su ispali iz Evrope domaćim porazom od Liverpoola, Milanovi nogometaši u potpunosti će se posvetiti Seriji A i borbi za Scudetto.

I večeras, kao i obično, trener Stefano Pioli ima velikih problema sa sastavljanjem ekipe, pa je bio prinuđen ponovo na određene improvizacije, naročito na lijevoj strani.

U nedostatku pravog lijevog krila, pošto nema ni Ante Rebića ni Rafaela Leaa, trener Pioli je tamo postavio bh. reprezentativca Radeta Krunića, dok će desno igrati Alexis Saelemaekers, a iza Zlatana Ibrahimovića Brahim Diaz.

Centralni veznjaci bit će Bakayoko i Ismael Bennacer, dok su u zadnjoj liniji Theo Hernandez, Alessio Romagnoli, Fikayo Tomori i Alessandro Florenzi. Na golu je Mike Maignan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan se standardno iz kola u kolo muči zbog brojnih povreda, a veoma bitni igrači izostaju i večeras. Unatoč tome, Rossoneri su favoriti i naravno vjeruju da mogu do pobjede u Udinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.