Bh. fudbaleri što prije iz sjećanja žele izbrisati 6. kolo Lige prvaka

Niko se nije radovao

Bh. fudbaleri što prije iz sjećanja žele izbrisati 6. kolo Lige prvaka

E. Ganibegović

Utakmicama 6. kola u utorak i srijedu završena je grupna faza Lige prvaka, odnosno bit će završena večeras zaostalom utakmicom Atalante i Villarreala.

Iza bh. fudbalera je definitivno kolo za zaborav, jer niko nije uspio da upiše pobjedu.

Najbolji rezultat ostvario je Sheriff Tiraspol našeg Stjepana Radeljića, koji je golom Nikolova u 93. minuti izbjegao poraz kod Shakhtara (1:1). Sheriff će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi. Radeljić nije ulazio u igru u pomenutom meču.

U istoj grupi Edin Džeko je s Interom gostovao Real Madridu. Za prvo mjesto bila im je potrebna pobjeda, no Kraljevi su golovima Kroosa i Asensija slavili s 2:0 i bacili na koljena prvaka Italije. Dijamant je igrao do 60. minute kada ga mijenja Alexis Sanchez.

Najtužniji je definitivno bio Rade Krunić. Njegov Milan se u zadnjem kolu borio za prolazak dalje i drugu poziciju u grupi, a na kraju je porazom od Liverpoola (1:2), te pobjedom Atletica nad Portom, ostao i bez Evropske lige. Naš veznjak igrao je do 83. minute, a zamijenio ga je Bakayoko.

Bešiktaš našeg Miralema Pjanića grupu je završio sa šest poraza i gol-razlikom 3:19. U posljednjem kolu deklasirala ih je Borussia Dortmund s 5:0, a Pjanić nije bio u protokolu zbog upale gornjih disajnih puteva.

Oglasi

Također, i njegov tim iz kojeg je posuđen, ekipa Barcelone, doživjela je novi debakl od Bayerna (3:0) i evropski put nastavit će u Evropskoj ligi.

Švedski prvak Malmo gostovao je kod Juventusa, a gol Keana iz 18. minute donio je Staroj dami tri boda. Anel Ahmedhodžić je za Malmo odigrao svih 90 minuta u Torino, dok je Adi Nalić ušao tek u 89. minuti umjesto Innocenta. Malmo je završio na 4. poziciji i za njih je evropska avantura ove sezone završena.

Na ovom meču Bosna i Hercegovina je imala rekordnih šest predstavnika, s obzirom na to da su sudijsku četvortku činili Irfan Peljto, Davor Beljo, Senad Ibrišimbegović i Miloš Gigović i njima će ovo kolo sigurno ostati u najljepšem pamćenju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prolaz dalje izborili su Manchester City, PSG, Liverpool, Atletico Madrid, Ajax, Sporting, Real Madrid, Inter, Bayern, Benfica, Manchester United, Villareal/Atalanta, Lille, Salzburg, Juventus i Chelsea.

Tako će Bosna i Hercegovina, ukoliko se u januaru ne desi neki spektakularan transfer, u osmini finala imati samo jednog predstavnika, a to je naravno kapiten Edin Džeko sa svojim Interom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi