Dijamant protiv Redsa u osmini finala Lige prvaka

Anfield je itekako upoznao Edina Džeku

Edmir Škorić

Voljom žrijeba u Nyonu odlučeno je da će se u osmini finala Lige prvaka sastati Inter i Liverpool.

Osmina finala donosi mnoštvo uzbuđenja, a svakako je i duel Intera i Liverpoola jedan od onih koji se s nestrpljenjem očekuju.

Bit će ovo još jedna prilika za Edina Džeku da gostuje na kultnom Anfieldu, ali i prilika da nastavi rešetati mrežu Liverpoola, koji će istini za volju biti favorit u duelima sa šampionom Italije.

Džeko je u Engleskoj ranije imao priliku da igra protiv Liverpoola kao igrač Manchester Cityja, ali je u novijoj historiji kao napadač Rome tresao mrežu ovog rivala.

U karijeri je Džeko odigrao desetke mečeva protiv Liverpoola, od čega dva u Ligi prvaka, a uspio je da postigne pet golova slavnom klubu s Anfielda, od čega jedan u prijateljskoj utakmici njegovog bivšeg kluba Rome i Liverpoola koja je igrana u Americi.

Dao je gol Liverpoolu na Anfieldu 2018. u meču polufinala Lige prvaka, a zatim je pogodio i u revanšu na Olimpicu, no Liverpool je bio bolji i na kraju je te sezone igrao finale Lige prvaka, gdje je poražen od Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno, Džeko je 2015. godine dao gol za Manchester City protiv Liverpoola u 2:1 porazu, a bio je i strijelac u 2:2 remiju u februaru 2013. godine, takođe u meču Premiershipa.

Činjenica je da je Džeko znao tresti mrežu Redsa, ali i činjenica je takođe da je često gubio utakmice protiv Liverpoola, ali s Interom će svakako nastojati da pomrsi račune ekipi Jurgena Kloppa, a uostalom bit će zanimljivo vidjeti ga u novim okršajima sa ponajboljim štoperom svijeta Virgilom van Dijkom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.