Sastaju se Liverpool i Inter

Klopp se raduje povratku na Meazzu, nije mogao da ne spomene Džeku

Admin Čaušević

U ponovljenom žrijebu Lige prvaka odlučeno da snage odmjere Inter i Liverpool. 

Inter je u prvom žrijebu za protivnika dobio Ajax, a Liverpool Salzburg, pa se može reći da obje ekipe prošle lošije nego prvi put.

Intersantno da je Juergen Klopp djelovao zadovoljano što će Redsi igrati protiv Nerazzurra. Taj duel je opisao kao "pravi meč Lige prvaka".

"Morao sam čekati 54 godine da prvi put budem na San Siru/Meazzi, a sada će se to desiti dva puta u tri mejseca. To je za mene lijepa vijest", rekao je Klopp te nastavio:

"Sigurno je težak žrijeb, prvi su u Italiji, radi se o odličnoj ekipi u odličnom momentu. Vidjet ćemo kako će stajati stvari u februaru kada se sretnemo."

Upitan o igračkom kadru Intera i igračima koji su igrali u Premiershipu, spominjanje Edina Džeke je bilo neizbješno.

"Jasno je da dobro poznajemo Džeku i Sancheza, dok je i Lautaro Martine trentuno jedan od najuzbudljivijih napadača na svijetu. Ali takav je Liverpoolov put, nikad nije jednostavno, ali je uvijek moguće."

Inače, Klopp je poručio da je aspolutno ispravna odluka da se ponovi žrijeb jer "kad je već gledao shvatio je da je nemoguć prvi žrijeb."

Inače, Klopp je poručio da je aspolutno ispravna odluka da se ponovi žrijeb jer "kad je već gledao shvatio je da je nemoguć prvi žrijeb.

Što se tiče Dijamanta bit će ovo još jedna prilika da gostuje na kultnom Anfieldu te da nastavi rešetati mrežu Liverpoola, koji će istini za volju biti favorit u duelima sa šampionom Italije.

Džeko je u Engleskoj ranije imao priliku da igra protiv Liverpoola kao igrač Manchester Cityja, ali je u novijoj historiji kao napadač Rome tresao mrežu ovog rivala.

U karijeri je Džeko odigrao desetke mečeva protiv Liverpoola, od čega dva u Ligi prvaka, a uspio je da postigne pet golova slavnom klubu s Anfielda, od čega jedan u prijateljskoj utakmici njegovog bivšeg kluba Rome i Liverpoola koja je igrana u Americi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dao je gol Liverpoolu na Anfieldu 2018. u meču polufinala Lige prvaka, a zatim je pogodio i u revanšu na Olimpicu, no Liverpool je bio bolji i na kraju je te sezone igrao finale Lige prvaka, gdje je poražen od Real Madrida.

Prethodno, Džeko je 2015. godine dao gol za Manchester City protiv Liverpoola u 2:1 porazu, a bio je i strijelac u 2:2 remiju u februaru 2013. godine, također u meču Premiershipa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.