Muk na meču Roma - Spezia

Na tribinama 40.000, a niko ne navija: Umalo je na Olimpicu viđena velika tragedija

Admin Čaušević

Nakon pola sata igre na utakmici Roma - Spezia muk na tribinama Olimpica.

Na stadionu se okupilo nešto više od 40.000 navijača koji su prestali navijati u 30. minuti susreta koji je pripao domaćinu rezultatom 2:0.

Curva Sud je iznenada utihnula. Silna radost poslije gola Smallinga se pretvorila u muk, sve zbog umalo tragičnog događaja.

Naime, jednom od navijača Rome je pozlilo, nakon čega je dobio i srčani udar, ali su mu brzom reakcijom ljekari uspjeli spasiti život.

Nakon nekoliko pokušaja reanimiranja defibrilatorom nesretni navijač je oživljen je te odmah prebačen u obližnju bolnicu.

Od tog trenutka navjerniji navijači Rome su prestali sa navijanjem iz poštovanja prema prijateljsu s tribine. U jednom trenutku se čuo tihi aplauz kada je navijač iznesen s tribina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U nastavku se čuo urlik radosti kada je Ibanez zabio za 2:0 i to je bilo sve. Još su se mogli čuti povremeni aplauzi prilikom izmjena.

Inače, na stadionu su bili prisutni i tifozi Spezije koji također u znak solidarnosti prema navijaču Rome uopšte nisu navijali.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.