Tammy Abraham je već izjednačio učinak Edina Džeke u Romi

Statistika ipak vara

Tammy Abraham je već izjednačio učinak Edina Džeke u Romi

E. Ganibegović

Ljetos smo u Italiji vidjeli niz zanimljivih transfera.

Roma, Inter i Chelsea rotirali su međusobno. Džeko je iz Rome otišao u Inter, Lukaku iz Intera u Chelsea, a Abraham je iz Chelseaja prešao u Romu.

Lukakuu za sada ide jako loše u Chelseaju, Edin Džeko igra kao preporođen za Inter, dok Tammy Abraham još uvijek pronalazi pravu formu u dresu Vučice.

Ipak, statistika kaže da je engleski napadač već izjednačio učinak Edina Džeke iz debitantske sezone u dresu kluba iz prijestolnice Italije.

Tammy, dakle, na svom kontu već ima deset postignutih golova, koliko je za cijelu debitantsku sezonu imao Džeko. Četiri je zabio u Seriji A, a preostalih šest u Konferencijskoj ligi.

Ipak, statistika očigledno vara. Abraham je pogađao protiv nižerazrednih ekipa u evropskim okvirima, Zorye (3 gola u dva meča) i CSKA Sofije (3 gola u dva meča) u Evropi, te protiv Salernitane, Venezije, Udinesea i Torina u Seriji A.

Čini se da ga u utakmicama protiv većih timova, nema.

Podsjetimo, Džeko je u prvoj sezoni u Romi postigao dva gola u Ligi prvaka (Bayer, Barcelona), a u ligi je pogađao protiv Juventusa, Lazija (2), Bologne, Carpija, Palerma (2) i Udinesea. Imao je i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Statistika očito otkriva mnogo, ali ne i ono najvažnije. Abraham i pored ovog statističkog podatka nije dostojna zamjena za Dijamanta, koji je u šest sezona izrastao u legendu na Olimpicu.

Džeko ove sezone na svom kontu ima 11 golova u svim takmičenjima, a tome je dodao i tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Mnogi će se porediti sa Edinom, jer uvijek se komparira sa najboljim.
8 0
Savage
Moj Tammy kada uradis ovako nesto citiram "Džeko je prvi fudbaler u historiji koji je postigao po 25 pogodaka u dva najkvalitetnija evropska takmičenja, Ligi prvaka i Evropskoj ligi (Kup UEFA)", plus direktno je Inter u zadnjih 16, a da ne pricamo sta je u tvojim godinama radio I za repku i za klubove. Pozdrav
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti