Poveli golom Gnabryja

Ni oranica ne može da zaustavi Bayernovu mašineriju

Edmir Škorić

Sredinom sedmice igraju se utakmice 16. kola njemačke Bundeslige.

Kolo se otvara možda i najzanimljivijom utakmicom u kojoj je Stuttgart ugostio Bayern. Počelo je u 18:30 sati, ali igra se na užasnom terenu, što opet očito nije odmoglo Bavarcima.

Stvorili su dosta šansi, da bi u 40. minuti i poveli. Leroy Sane je odradio najveći dio posla, dodao lijevo do Sergea Gnabryja, koji postiže jako lijep gol.

Ono što trenera Juliana Nagelsmanna brine je upravo loš teren i mogućnost od povreda, a jedna se već dogodila i to u 27. minuti, zbog čega je Sane morao u igru umjesto povrijeđenog Kingsleyja Comana.

Bayer bi u slučaju pobjede drugoplasiranoj Borussiji Dortmund odmakao na devet bodova, s tim da Milioneri sutra dočekuju slabašni G. Furth.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gol Gnabryja za 1:0 pogledajte na OVOM linku.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.