Barcelona igrala Maradona kup

Alvesu je bilo dovoljno 45 minuta da pokaže ko je šef, ali razloga za slavlje nije imao

Admin Čaušević

Premijerno izdanje Maradona kupa u čast pokojnog Diega Armanda Maradone odigrano je u Rijadu, a sastali su se Barcelona i Boca Juniors. 

Iako traje prvenstvo u Španiji Barcelona je otputovala u Saudijsku Arabiju te je odigrala susret u čast legendarnog Argentinca.

Poslije 90 minuta igre rezultat je bio 1:1, a oba gola su postignuta u drugom poluvremenu. Barca je vodila preko Jurugle, a Zeballos je izjednačio za Bocu.

U penal seriji bila je uspješnija ekipa iz Boca Juniorsa koja je slavila sa 4:2 nakon što penale za Katalonce nisu realizovali Pereira i Jaime.

Za Barcelonu je u ovoj utakmici nastupio i Dani Alves, a interesantno da je Brazilcu bilo dovoljno 45 minuta da preuzme kapitensku traku i za kratko vrijeme pokaže ko je šef u svlačionici.

Iako ima 38 godina odlični bek je pokazao da se nalazi u odličnoj formi, uspješno je realizovao i prvi kazneni udarac prilikom penal serije.

Inače, Alves će pravo nastupa za Barcelonu imati tek početkom januara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.