Veliki gaf organizatora utakmice Barcelona - Boca Juniors koja se igra u čast Maradone

Nisu obratili pozornost

Veliki gaf organizatora utakmice Barcelona - Boca Juniors koja se igra u čast Maradone

E. Škorić

U Saudijskoj Arabiji večeras se igra meč Barcelone i Boce Juniors i to u čast Diega Maradone.

Utakmica "Kupa Maradone" igra se u glavnom Rijadu pred oko 25.000 navijača za što će Barcelona zaraditi oko 2 miliona eura.

Iako je prvotna ideja bila da se utakmica odigra između Barcelone i Napolija u kojem je Maradona stekao status "božanstva", to je propalo zbog financijskih zahtjeva predsjednika italijanskog kluba. Aurelio de Laurentiis je tražio čak 5 miliona eura naknade što je za organizatore utakmice bilo previše, tako da je na njihovo mjesto uskočila Boca Juniors.

Inače je ovo prvi put u povijest da Barcelona i Boca igraju prijateljsku utakmicu u Saudijskoj Arabiji.

Duel je počeo u 18 sati, no nije pretjerano medijski ispraćen, ali da se skrene pažnja pobrinuo se organizator koji je svjesno ili ne izabrao ekipama prve garniture dresova.

Kako i jedni i drugi uglavnom imaju plave boje na dresovima, teško je razlikovati na terenu igrače, pa je za očekivati i veći broj pogrešnih dodavanja.

Barcelona igra u miješanom sastavu, ali je nakon dugo vremena ponovo zaigrao Dani Alves, a pored njega u sastavu su još: Neto, Balde, Lenglet, Garcia, Puig, Sanz Catalan, Demir, Dest, Coutinho i Jutgla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nekih velikih zvijezda poput Depaya i De Jonga nema ni na klupi. Nakon 40-ak minuta igre, do objave ovog teksta, nije bilo pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi