Pojavilo se svjetlo na kraju tunela: Barcelona će se konačno riješiti "uljeza"

Umtiti spreman da ide

Pojavilo se svjetlo na kraju tunela: Barcelona će se konačno riješiti "uljeza"

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, ne krije da je glavni cilj da u januaru klub pokuša prodati nekoliko fudbalera.

Poznato je da se Barcelona nalazi u finansijskoj krizi, te da ne mogu dovesti neka zvučna pojačanja sve dok se ne riješe nekoliko fudbalera.

Laportin cilj na početku januarskog prelaznog roka bit će da pokuša prodati nekoliko prvotimaca, a prvi koji se našao na transfer listi je Sergino Dest kojeg je Xavi već otpisao.

Očekivano na transfer listi će biti i Samuel Umtiti kojeg Barcelona već mjesecima pokušava prodati, ali bezuspješno.

Ipak, kako je jutros objavio Mundo Deportivo čini se da se pojavilo svjetlo na kraju tunela što se tiče Umtitija, te kako stvari stoje francuski defanzivac bi u januaru mogao konačno da ode iz Barce.

Interes za Umititija ponovo je pokazala Benfica kao i ljetos, ali je Francuz tada odbio mogućnost da pređe u portugalski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Mundo Deportivo prenosi da je sada situacija drugačija i da Umtiti nema ništa protiv toga da karijeru nastavi u Benfici. Klub iz Lisabona želi da pojača defanzivu pred nastavak sezone i prvi na listi želja je Umtiti.

Očekuje se da će Barcelona tražiti oko 15 miliona eura za Umtitija koliko je Benfica ljetos bila spremna da plati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi