Francuz je prelomio

Nakon Mbappeove najnovije izjave, čelnici PSG-a mogu samo da mu požele sretan put

Edmir Škorić

Ugovor Kyliana Mbappea (22), jednog od najtraženijih nogometaša svijeta, s PSG-om ističe za samo šest mjeseci.

Ono što Parižane plaši jeste činjenica da Mbappe može uskoro da pregovara sa klubovima kojima želi da se pridruži na ljeto, a glavni kandidat za njegovo dovođenje je Real Madrid. To je tim koji je omiljen reprezentativcu Francuske od kada je bio dječak i koji ga sada silno želi.

A vlasnicima pariškog kluba sada u prilog ne ide ni Mbappeova izjava u kojoj se dotakao novca.

"Meni nije bitno da zaradim, čak i ako je to važno jer imamo porodice o kojima se moramo brinuti. Za mene je iskustvo važnije, žudim za otkrivanjem novih mjesta, putovanjima, upoznavanjem različitih ljudi i kultura", rekao je Mbappe.

Međutim, predstavnici Paris Saint Germaina nastavili su pregovore s francuskim napadačem kako bi vidjeli postoji li način da ga se uvjeri da produži ugovor.

Predsjednik Parižana Nasser Al Khelaifi i sportski direktor ekipe Leonardo pokušali su natjerati Mbappea da preispita odluku, ali nije davao znakove da želi ostati u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za PSG je sve manje vremena, jer za 15 dana Mbappe može i zvanično krenuti u pregovore sa Real Madridom ili nekim drugim klubom kojem želi da se pridruži na ljeto kao slobodan igrač.

Mbappe će biti doveden u nezahvalnu situaciju u osmini finala Lige prvaka. U žrijebu je PSG izvukao Real Madrid, pa će Francuz imati priliku možda i prije nego ode da upozna igrače Reala i trenera Carla Ancelottija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.