Francuza niko ne želi

Barcelona im ponudila Umtitija, njihov odgovor: "Je li ovo neka šala?"

Edmir Škorić

Jedan klub je mislio da se radi o "šali" kada je Barcelona tokom sastanka ponudila Samuela Umtitija.

Barcelona odavno pokušava da se riješi francuskog defanzivca, ali Umtiti ima ugovor i nije želio samo tako da ode. Katalonci i dalje rade na tome da ga se riješe, ali to zaista postaje sve teže i teže.

Umtiti je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu u La Ligi, upisavši 90 minuta u remiju 2:2 s Osasunom prošlog vikenda. Smatra se viškom, ali klub i dalje ne pronalazi način da ga negdje "utrpa".

Prema pisanju katalonskog Sporta, predstavnik Barcelone je spomenuo Umtitijevo ime kao dostupnog igrača u razgovoru sa jednim predstavnikom evropskog kluba, ali ovaj mu je odgovorio pitanje: "Je li to šala?".

Benfica se povezivala s 28-godišnjakom, ali na kraju nije bilo načina da se postigne dogovor oko preuzimanja igračeve plate, a jedno od rješenja za Barcelonu je da raskine ugovor sa igračem, no morat će da plati odštetu.

Umtiti ima ugovor do 2023. godine, a prema istom zarađuje oko 208.000 funti sedmično. Doveden je za 20 miliona 2016. godine, a u prve dvije sezone odigrao je 83 meča, no kod Ronalda Koemana, pa i sada kod Xavija nije u planovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti će još neko vrijeme biti član Barcelone, no vjeruje se da će se saradnja okončati u januaru, samo je pitanje na koji način. Katalonci imaju mogućnost da ga raskinu uz plaćanje odštete, što nije baš prioritet, a druga stvar je da se igrač proda nekom od klubova, ali s tim da će se teško naći klub koji je spreman preuzeti njegovu visoku platu.

S druge strane, Umtiti ne odstupa od svojih zahtjeva, on je spreman čak i sjediti na tribinama samo kako bi dobivao cifru koja ga sljeduje po ugovoru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.