Barcelona pronašla nevjerovatan način da se riješi De Jonga

Inter ga odbio, ali ga želi turski velikan

Barcelona pronašla nevjerovatan način da se riješi De Jonga

Endin Čaušević

Luuk de Jong je posljednjeg dana prelaznog roka stigao na posudbu u Barcelonu iz Seville što je bio šok za navijače katalonskog kluba.

Barcelona je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka odlučila vratiti Antoinea Griezmanna u Atletico Madrid, a onda su odlučili angažovati De Jonga kao njegovu zamjenu.

Ronald Koeman je insistirao na dolasku nizozemskog napadača, a kada je posudba ozvaničena navijači Barcelone su bili u šoku jer nisu mogli vjerovati da je Joan Laporta pristao na sve to.

De Jong je bio standardan dok je Koeman bio na klupi, ali je totalno podbacio na terenu. Nakon dolaska Xavija izgubio je mjesto prvotimca, te je nastupio tek prošlo kolo protiv Osasune umjesto povrijeđenog Depayja.

Barcelona je dovela De Jonga na posudbu do kraja sezone iz Seville, ali su željeli već u januaru da ga vrate u Andaluziju što su čelnici Seville odmah odbili.

I De Jong želi da ide iz kluba jer nema namjeru da sjedi na klupi što itekako olakšava Barceloni pregovore sa Sevillom oko raskida posudbe.

Oglasi

No, iz španskog kluba su odmah poručili da De Jong nema mjesta u Sevilli ove sezone, te da je jedino rješenje da neki drugi klub od Barcelone "otkupi" drugi dio njegove posudbe.

Mundo Deportivo je objavio da to nije nemoguća opcija jer je Fenerbahče pokazao interes da dovede De Jonga. Turski velikan je u kontaktu s Barcelonom i Sevillom i pokušavaju pronaći rješenje kako da se posudba ostvari.

De Jong nema ništa protiv odlaska u Fener jer je svjestan da će tamo imati dosta veću minutažu nego što je to slučaj u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ga nudila i Interu

Večeras su katalonski mediji objavili da postoji mogućnost da Barcelona dovede Alexisa Sancheza iz Intera, te da bi Čileanac trebao da dođe na posudbu do kraja ove sezone.

Također, objavljeno je da je Barcelona pokušala uključiti u dogovor i De Jonga i poslati ga u Inter do kraja sezone, ali klub s Meazze je odbio mogućnost dolaska nizozemskog napadača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pornicar
Aman, kako niko do sada nije napisao rečenicu "zbog njega je nas dragi Pjano bio na klupi, evo sada vidite da je to bilo nezasluženo". Hhh, ranije nisi mogao procitati bilo kakav info o Barsi, bez kukanja zbog klupiranja kalesijske Pjandure.
5 7
Turskaposla1
Ma kad su se uspjeli riješiti najvećeg promašaja bh zmaja muralema rješit će se i ovoga
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi