Gosti slavili sa 5:0

Pukla petarda u Salernu: Inter deklasirao Salernitanu

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su u gostima pobijedili Salernitanu sa 5:0 u okviru 18. kola italijanske Serije A.

Inter je ofanzivno krenuo od prve minute i bilo je jasno da će Salernitana teško večeras ostati neporažena pred svojim navijačima. Gosti s Meazze odigrali su odličnu utakmicu, te su na kraju zasluženo slavili.

Ekipa Intera do prednosti je stigla već u 11. minuti kada je Calhanoglu centrirao iz kornera, a sjajan pogodak glavom postigao je Ivan Perišić.

Četiri minute kasnije nova šansa za goste. Alexis je ušao u kazneni prostor i pokušao je uposliti Džeku koji je bio sam na drugoj strani, ali je očajno poslao loptu što je itekako zasmetalo Dijamantu.

Do drugog gola Inter je stigao u 33. minuti. Džeko je odlično uposlio Dumfriesa koji s desetak metara šalje lotpu u mrežu domaćeg tima.

Dijamant je u samom finišu prvog poluvremena mogao do gola kada je golman domaćeg tima loše reagovao nakon centaršuta, ali Džeko nije uspio glavom poslati lotpu u praznu mrežu.

Inter je nastavio sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu. Gosti su do trećeg gola uspjeli da dođu već u 52. minuti.

Džeko, Calhanoglu i Alexis su sjajno kombinovali, a na kraju gol za 3:0 postigao je Čileanac. Nekoliko minuta kasnije Inzaghi je poslao i Lautara na teren što se itekako isplatilo.

Argentinac je bio u centru pažnje u 77. minuti kada je sjajno pogodio za 4:0 i nastavio odličnu golgetersku seriju. Inter je sve završio u 87. minuti kada je konačnih 5:0 postavio Gagliardini.

Edin Džeko odigrao je cijelu utakmicu večeras, ali nažalost nije se uspio upisati u listu strijelaca iako je imao nekoliko dobrih prilika. Džeko je meč u Salernu završio s jednom asistencijom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, treba istaći da je Milan Đurić u igru ušao u 61. minuti u ekipi Salernitane, ali nije uspio da napravi neku veliku razliku u igri domaćeg tima.

Inter je prvi na tabeli sa 43 boda, dok je Salernitana ostala posljednja sa svega osam osvojenih bodova iz 18 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.