Blaugrana jedva protiv Elchea

Oni ne mogu bez drame: Barcelona vodila, blitzkrieg Elchea, a onda Xavi pravi presudan potez

Eldar Ganibegović

Barcelona je u 18. kolu španske Primere ponovo priredila ubrzane otkucaje srca svojim navijačima, ali je ipak slavila protiv Elchea s 3:2.

Sve je bilo bajno nakon prvih 45 minuta. Jutgla je u drugoj minuti postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, ali 14 minuta kasnije pogađa za 1:0 i sve je bilo čisto.

Samo dvije minute nakon toga, Gavi pravi sjajnu solo akciju i duplira vodstvo Barcelone. Njegov gol pogledajte ovdje.

Do kraja poluvremena Barcelona je imala još šansi da poveća vodstvo, ali Jutgla i Dembele nisu realizovali svoje prilike.

U drugom dijelu trener gostiju na teren, između ostalih, šalje Morentea i Millu i to se ispostavilo kao pravi potez.

Morente u 62. minuti smanjuje vodstvo, a onda samo minut nakon toga asistira Milli koji pogađa za 2:2. Te golove pogledajte klikom ovdje.

I kada se činilo da će Barcelona ponovo kiksnuti, na red je stigao Xavi i njegov osjećaj za izmjene. Na teren je poslao Nica umjesto Jutgle, a ovaj mu se odužio u 85. minuti golom za pobjedu i tri boda. Ovdje pogledajte taj gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je ovom pobjedom stigla na 7. mjesto sa 27 bodova, dok je Elche na 16. mjestu s 15 osvojenih poena i čeka ih borba za ostanak u ligi.

U narednom kolu Barcelona će na teško gostovanje Sevilli (zaostala utakmica 4. kola, za tri dana), dok će Elche dočekati Granadu. Ta utakmica na rasporedu je u januaru, a sada slijedi odmor od La Lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.