Je li ovo prvo veliko otkriće Xavija? Mladi napadač uveliko koristi šansu koju je iznenada dobio

Ako se po jutru dan poznaje...

Je li ovo prvo veliko otkriće Xavija? Mladi napadač uveliko koristi šansu koju je iznenada dobio

Eldar Ganibegović

Poluvrijeme je utakmica 18. kola španske Primere između Barcelone i Elchea.

Rezultat nakon prvih 45 minuta je 2:0 za Blaugranu.

U 16. minuti prvi gol postiže 22-godišnji napadač Ferran Jutgla, a dvije minuta kasnije nakon sjajne solo akcije Gavi duplira vodstvo Katalonaca.

Čini se kako je Xavi Hernandez pronašao fantastično pojačanje za Barcelonu i to u B timu ovog kluba, a u pitanju je pomenuti Ferran Jutgla.

On je za prvi tim debitovao u prošlom kolu kada je ušao na kraju i upisao samo jedan minut na terenu i naravno nije imao vremena da pokaže nešto više.

Nakon toga, odigrao je svih 90 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Boce Juniors i bio jedini strijelac za Barcelonu (1:1), a pogodio je i u penal-seriji koja je odlučila pobjednika. Bilo je 2:4 za argentinski tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Danas je postigao gol već u drugoj minuti, ali mu je on poništen zbog ofsajda. Ipak 14 minuta kasnije mogao je slaviti. U 28. minuti mogao je do još jednog gola, ali u situauciji jedan na jedan nije savladao gostujućeg golmana Edgara Badiju.

Ako se po jutru dan poznaje, ovaj dečko mogao bi biti veliko pojačanje za Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1629277746
Malo morgen
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti