NBA liga

Favoriti odmarali startne petorke, pa redom gubili

Edmir Škorić

Brooklyn Netsi su sinoć poraženi na svom parketu od Orlando Magica rezultatom 100:93.

Slabašni Orlando slavio je u Barclays Centeru i pokazao da Netsi ipak ne mogu nikome parirati kada u sastavu nemaju svoje glavne zvijezde. Kyrie Irving od ranije ne igra, sada su izostali James Harden i Kevin Durant, ali i još neki važni igrači, pa je poraz bio neminovan.

U nedostaktu drugih zvijezda, Mills se kod domaćina istakao sa 23 poean, dok je Duke dodao 18 uz 14 skokova. U redovima Orlanda Robin Lopez je imao 20 poena uz 10 skokova.

Najuzbudljivije je bilo u okršaju Oklahome i LA Clippersa, gdje je domaćin tricom u zadnjim sekundama došao do trijumfa 104:103. Dort je imao 29 poena i najzaslužniji je za pobjedu OKC-a, dok je njegov sunarodnjak Kanađanin Gilgeous-Alexander ubacio 18 poena. Kod Clippersa Kennard je ubacio 27.

Golden State Warriorsi su poraženi sa 119:100 u Torontu. Raptorse su predvodili VanVleet sa 27 poena i 12 asistencija te Barnes sa 21 poenom. Kuminga je sa 26 bio najbolji u gostujućem sastavu. Treba naglasiti da su Warriorsi odmarali cijelu petorku uključujući i Stephena Curryja.

Nije sinoć nastupao ni Giannis Antetokunmpo i ostatak petorke Bucksa koji su poraženi sa 119:100 od Cleveland Cavaliersa. Boston Celtics je sa 114:107 slavio protiv New York Knicksa uz sjajne partije Fourniera i Walkera koji su bili motivisani protiv bivšeg tima. Francuz je ubacio 32, a Amerikanac 29 poena.

Bradley Beal je brojao do 37 poena u pobjedi Washington Wizardsa u gostima kod Utah Jazza (109:103). Mitchell je na drugoj strani ubacio 32 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.