Skromna partija Nurkića u novom porazu Portlanda, nevjerovatni Durant ubacio 51 poen Detroitu

Uzbudljiva noć na NBA parketima

Skromna partija Nurkića u novom porazu Portlanda, nevjerovatni Durant ubacio 51 poen Detroitu

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazera doživjeli su sinoć novi poraz na svom parketu, a ovaj put pobjedu je upisala ekipa Minnesote Timberwolvesa sa 116:111.

U Moda Centru gledali smo dosta uzbudljivu utakmicu u kojoj su košarkaši Portlanda imali rezultatski priključak do samog kraja, ali na kraju nisu uspjeli da "prelome" meč i upišu pobjedu.

Minnesota je odlično otvorila meč i imala prednost već nakon prve četvrtine u kojoj je gostujući tim vodio sa 33:26. Portland je u drugoj dionici bio nešto bolji, a na pauzu se otišlo kod rezultata 56:55 za goste.

U trećoj četvrtini Minnesota je bila ponovo bolja i održavala je stečenu prednost. Portland je pokušao u posljednjh 12 minuta meča da dođe do preokreta, ali na kraju nisu uspjeli, te je Minnesota slavila sa 116:111.

Goste je do po bjede vodio Edwards koji je ubacio 24 poena, te je dodao četiri skoka i tri asistencije. Istakao se i sjajni Towns sa 23 poena, deset skokova i četiri asistencije.

U ekipi Portlanda najefikasniji bio je Simons sa 26 poena, a Lillard je upisao učinak od 24 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo skoro 22 minute, ali je imao skroman meč. Nurkić je ubacio osam poena, te je uz to uspio da doda još sedam skokova i jednu asistenciju.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti pobjedu Brooklyn Netsa u gostima protiv Detroit Pistonsa sa 116:104, a u ovoj utakmici fenomenalan bio je Kevin Durant.

Durant je odigrao zaista maestralnu utakmicu i uspio je da ubaci čak 51 poen ekipi Detroita. Pored toga sjajni košarkaš Netsa dodao je devet asistencija i sedam skokova.

Također, treba istaći i da su LA Lakersi na svom parketu sa 106:94 pobijedili Orlando Magic. Lakerse je do pobjede vodio LeBron James sa 30 poena, 11 skokova i deset asistencija.

Top Komentari

user1582456981
Vratio se Lillard i nema lopte ni za koga vise... Steta sto se kosarka ne igra sa dvije lopte onda bi i drugi malo igrali..
1 0
Barberez9
Ovi blazersi samo puse
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi