Presedan u Americi: Irving vraćen u tim, može igrati i bez vakcine!

Nužda zakon mijenja

Presedan u Americi: Irving vraćen u tim, može igrati i bez vakcine!

E. Ganibegović

Brooklyn Netsi su se upoznali s izrekom: "Nužda zakon mijenja".

Naime, ovaj NBA tim je ranije odstranio jednog od najboljih košarkaša, Kyriea Irvinga, i to zbog njegovog stava da se ne želi vakcinisati.

Netsi su se na taj potez odlučili jer u New Yorku igrači ne mogu ni igrati ni trenirati ukoliko nisu vakcinisani, pa je Irving jednostavno postao višak u klubu.

Ipak, mnogo igrača Netsa nedavno je dobilo pozitivne testove na virus COVID-19, pa su se čelnici odlučili na mali presedan.

U tim je vraćen Kyrie Irving, ali zbog zakona u New Yorku, on će moći konkurisati samo za gostujuće utakmice svog tima.

Ukoliko je Irving idalje stava da se ne želi vakcinisati, sam će morati obezbijediti pet uzastopnih negativnih testova na koronavirus, a nakon toga će biti testiran svaki dan.

Irving, dakle, neće moći da igra na preostalih 26 utakmica Brooklyna na domaćem parketu, kao ni na tri gostujuća terena i to u dvije utakmice protiv New York Knicksa, te protiv Toronto Raptorsa, jer u Torontu važe slične mjere kao i u New Yorku.

Brooklyn Netsu za sada ide sjajno i istočnoj konferenciji, gdje se nakon 29 susreta nalaze na prvom mjestu s 21 pobjedom i osam poraza. U noći koja je pred nama dočekat će Orlando Magic, a čak šest igrača neće nastupiti zbog koronavirusa, a to su Aldbridge, Bembry, Brown, Carter, Johnson i Millsap.

Top Komentari

stranputica
Pa neka šire, to je u stvari dobro, da što prije svi prebolimo tu opasniju varijantu gripe, prije će ovaj cirkus prestati. To jeste problem za sport, tj. za zaradu od sporta, jer su na "celebrity" igrač vezani bogati ugovori. Ali evo život ide dalje, on će se svaki dan testirati i igrati. Pretpostavljam da će u budućnosti u NBA ugovorima biti i obavezno vakcinisanje, tako da ovakvih slučajeva neće biti. I kada opet neko bude pozitivan, to će se vješto zamaskirati u lakšu povredu i biće poslan na "injury list". Show must go on..... Pozdrav!
2 0
zevs
zato vidimo da ovi sto su vakcinisani mogu bez problema da sire zarazu, ne treba im nikakav test
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi