FOTO: EPA

Ogroman bod za goste

Cadiz odolio napadima Reala

Haris Zilić

U 18. kolu La Lige lider Real Madrid je dočekao ekipu Cadiza koja je na 19. mjestu na tabeli i drži fenjer s ekipom Levantea.

Konačan rezultat je glasio 0:0, što je za goste ogroman bod u borbi za opstanak.

Real je u prvom poluvremenu imao dvije dobre prilike, ali odbrana Cadiza je bila na visini zadataka.

I gosti su prijetili u dva navrata, međutim bili su neprecizni u završnici i na odmor se otišli sa 0:0.

U nastavku slična igra na terenu.

Kako je utakmica odmicala Real je sve više i više napadao, stvarao prilike, ali golman Ledesma je imao nekoliko sjajnih intervencija na golu Cadiiza.

Drugo poluvrijeme je proteklo u znaku Kraljeva, a tome u prilog ide i statistički parametar koji govori da su Madriđani u drugom poluvremenu uputili čak 15 udaraca prema golu gostiju, dok Cadiz nije nijednom zaprijetio prema golmanu Courtoisu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i Cadiz je odolio napadima Reala te neporažen napustio Madrid.

Ovome dodajmo da je Real u ovoj utakmici nastupio bez šest standardnih fudbalera koji su bili pozitivni na koronavirus, a to su Modrić, Bale, Asensio, Carvajal, Isco i Marcelo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.