U Dortmundu potvrdili interes za Haalanda: "Znam samo da ga oni silno žele, ali tu je još 25 timova"

Watzke govorio o Norvežaninu

U Dortmundu potvrdili interes za Haalanda: "Znam samo da ga oni silno žele, ali tu je još 25 timova"

Edmir Škorić

Hans-Joachim Watzke, izvršni direktor Borussije Dortmund, govorio je u intervjuu za Bild o situaciji u kojoj se nalazi Erling Haaland i spomenuo interes Real Madrida.

Haaland (21) je trenutno najtraženiji nogometaš na svijetu i vjeruje se da će na kraju sezone spakovati kofere i napustiti Dortmund.

Borussia će morati da nastavi život bez prvog strijelca, kao što je to svojevremeno napravila kada je Roberta Lewandowskom prodala Bayernu. Novac je Dortmundu neophodan, a prodajom Haalanda zaradit će najmanje 75 miliona eura.

Norveško čudo na meti je velikana širom Evrope, a Watzke ističe da je interes Reala trenutno najveći.

"Kamo god da krenete, svi vam pričaju o Haalandu. Znam samo da je Real Madrid jako zainteresovan za njega i da ga silno žele. Mogli bi imenovati i još najmanje 25 drugih timova koji se zanimaju za njega, ali to je činjenica. Prije nekoliko dana razgovarao sam s igračevim agentom Minom Raiolom. Bio je to prilično prijateljski poziv i sigurno ćemo ponovno razgovarati u sljedećih nekoliko sedmica. Fokus je na Haalandovom razvoju. Kao i s Lewandowskim, bit ću ponosan ako jednog dana osvoji titulu prvaka. Mislim da bi Haaland to mogao iskoristiti da ostane još malo u Bundesligi. Raiola je jako pametan, zna šta radi", rekao je Watzke, koji se nada da će igrač još neko vrijeme uveseljavati navijače BVB-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On smatra da bi Haaland odlaskom u Španiju postao najveća zvijezda La Lige, ali ipak se nada da će Norvežanin ostati u Borussiji.

Haaland je postigao 13 golova na 11 bundesligaških utakmica ove sezone, dok je tri gola dao u tri meča Lige prvaka. Od dolaska iz Salzburga igra fenomenalno, a jedino kada je malo stangirao bilo je nedavno kada je zbog povrede bio van terena. Kada je na terenu, golovi i asistencije su zagarantovani.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Zato nećete osvojiti titulu sledećih 10 godina. Umjesto da kažeš nije na prodaju, želimo sa Haalandom ostvariti svoje ciljeve vi jedva čekate da ga prodate. Još se hvališ kako svi o njemu pričaju i svi ga žele. Što neprobaš kako ubjediti kojeg igrača da ostane, naravno sa većom platom. Goetze, Lewandowski, Pulišić, Sancho, sad Haaland pa ćeš prodati i onog malog Reinu pa Bellinghama. I onda kukate na Bayern, 10 put zaredom prvaci. Imate i vi para, gdje su vam od tih silnih prodaja?
6 1
bistrik87
nisu prodali lewadovskog Bajernu, vec je on otiso za 0$
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi