Edin Terzić dobija veliku ulogu u Borussiji naredne sezone, ali i ogromnu odgovornost

Edmir Škorić

U Borussiji Dortmund će na kraju sezone doći do promjena.

Osim što će svakako biti izmjena u igračkom kadru, gdje bi vrlo lako klub mogao napustiti najbolji strijelac i igrač Erling Haaland, najavljene su i promjene u menadžmentu i sportskom sektoru.

Sportski direktor Borussije Michael Zorc će još ove zime biti zadužen za pojačanja, na ljeto napušta tu funkciju, a njegovo mjesto zauzet će bivši igrač i kapiten Milionera Sebastian Kehl.

Novi posao dobit će i Edin Terzić, koji je ranije privremeno radio kao trener Borussije. On je trenutno tehnički direktor tima, ali 39-godišnjak bi trebao dobiti daleko značajniju funkciju.

Prema informacijama njemačkih medija, Terzić od naredne sezone seli na mjesto drugog čovjeka u sportskom sektoru iza Kehla, tako da će biti jedna od osoba koja će se pitati za transfer politiku njemačkog velikana i imat će veliku odgovornost, ujedno i dobit će priliku da napravi dodatni napredak u svojoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Terzića bi od tog posla mogao da udalji samo samostalni trenerski posao u budućnosti, mada se vjeruje da će on biti u Dortmundu i da svi čelnici kluba žele da radi kao uposlenik Borussije.

Terić se ranije ovog mjeseca povezivao s Leipzigom, a prethodno je kao trener Borussije osvojio Kup Njemačke. Vrijedno je naglasiti da ima ugovor s Milionerima do 2025. godine. Kao privremeni trener je Borussiju vodio na 32 utakmice, dok je ranije radio s mlađim igračima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.