Neobična izjava

Haalanda žele svi velikani, osim jednog: "Ne bi se prilagodio našem stilu..."

Admin Čaušević

Erling Haaland je najtraženiji mladi napadač današnjice i osoba koja odlično kotira da u budućnosti postane najbolji napadač svijeta. 

Haaland trenutno nastupa za Borussiju koja ulazi u nemoguću misiju da zadrži "fudbalskog predatora" kojeg zastupa Mino Raiola.

Raila je možda i najbolji menadžer današnjice, ali je ujedno i veliki "grabežljivac" te nastoji da na svakom transferu zaradi što je moguće više novca.

Nema sumnje da će isto pokušati i sa Haalandovim zbog čega je i održao određene pregovore prošle sedmice s nekim od klubova.

Neke informacije glase da će zaintersovani klub za ukupni paket koji uključuje visinu transfera, platu i menadžersku komisiju morati izdvojiti čak 300 miliona eura.

Kako sada stvari stoje jedan od najboljih klubova današnjice, Bayern, nema namjeru dovoditi Haalanda. To se da zaključiti iz izjave Karl-Heniza Rummeniggea.

Rummenigge je dugo godina bio među rukovodežim ljudima Bayerna, a svoju poziciju je sredinom godine prepustio Oliveru Kahnu te je itekako upoznat kako razmišljaju u minhenskom klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nisam siguran da bi se Haalandov stil mogao prilagoditi Bayernu kao onaj od Lewandowskog. Veliki je talenat i veliki igrač, ali Lewandowski može igrati još dvije ili tri godine na visokom nivou i postići veliki broj golova", kazao je Rummenigge.

Bayern je u prošlosti redovno dovodio najbolje igrače Borussije, pa i samog Lewandowskog, pa ova Rummeniggeova izjava definitivno dolazi kao iznenađenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.