Edin Terzić dobija veliku ulogu u Borussiji naredne sezone, ali i ogromnu odgovornost

Edin Terzić dobija veliku ulogu u Borussiji naredne sezone, ali i ogromnu odgovornost

E. Škorić

U Borussiji Dortmund će na kraju sezone doći do promjena.

Osim što će svakako biti izmjena u igračkom kadru, gdje bi vrlo lako klub mogao napustiti najbolji strijelac i igrač Erling Haaland, najavljene su i promjene u menadžmentu i sportskom sektoru.

Sportski direktor Borussije Michael Zorc će još ove zime biti zadužen za pojačanja, na ljeto napušta tu funkciju, a njegovo mjesto zauzet će bivši igrač i kapiten Milionera Sebastian Kehl.

Novi posao dobit će i Edin Terzić, koji je ranije privremeno radio kao trener Borussije. On je trenutno tehnički direktor tima, ali 39-godišnjak bi trebao dobiti daleko značajniju funkciju.

Prema informacijama njemačkih medija, Terzić od naredne sezone seli na mjesto drugog čovjeka u sportskom sektoru iza Kehla, tako da će biti jedna od osoba koja će se pitati za transfer politiku njemačkog velikana i imat će veliku odgovornost, ujedno i dobit će priliku da napravi dodatni napredak u svojoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Terzića bi od tog posla mogao da udalji samo samostalni trenerski posao u budućnosti, mada se vjeruje da će on biti u Dortmundu i da svi čelnici kluba žele da radi kao uposlenik Borussije.

Terić se ranije ovog mjeseca povezivao s Leipzigom, a prethodno je kao trener Borussije osvojio Kup Njemačke. Vrijedno je naglasiti da ima ugovor s Milionerima do 2025. godine. Kao privremeni trener je Borussiju vodio na 32 utakmice, dok je ranije radio s mlađim igračima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi