Ostaje li Ivković na Grbavici?

Hasanbegović i Ivković na sastanku: Neslužbeni izvori tvrde da je bivši, no službene potvrde nema · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Hrvatski stručnjak Tomislav Ivković mogao bi napustiti Željezničar, bar tako tvrde neslužbeni izvori bliski Plavim s Grbavice, no službene potvrde ove informacije još uvijek nema.

Prema našim izvorima bliskim Željezničaru, jutros su se na doručku sastali predsjednik kluba Nazif Hasanbegović, te hrvatski stručnjak, a neslužbene informacije govore da je na "meniju" bila i budućnost Ivkovića na Grbavici. 

Tragom tih informacija kontaktirali smo Ivkovića, ali on baš i nije bio raspoložen za razgovor.

"Bili smo na prijateljskom doručku i ugodnom druženju", rekao nam je Ivković, a na pitanje da li to znači da će voditi Plave i na proljeće, odgovorio nam je:

"Želim Vam ugodan dan."

Potvrdu neslužbenih informacija potražili smo i kod prvog čovjeka Željezmničara, a Hasanbegović je na pitanje da li se na druženju razgovaralo o Ivkovićevom odlasku za SportSport.ba je kratko istakao:

"Sjedili smo, no o tome nismo pričali".

Dakle, sastanak je održan, informacije neslužbene do kojih smo stigli govore da je dogovoren raskid saradnje, no službene potvrde od aktera sastanka nema tako da bi u narednim danima mogli i službeno saznati šta se na sastanku pričalo i da li zapravo došlo do raskida saradnje.

Plavi s Grbavice su jesenji dio sezone okončali na šestom mjestu u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa 26 bodova i samo šest pobjeda u 19 utakmica, te negativnom gol-razlikom (16:19).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine okončano je već u osmini finala, gdje je bolji bio Tuzla City.

Početak priprema FK Željezničar za proljetni dio sezone zakazan je za deseti januar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.