Semir Štilić kao da nagovještava veliki povratak

Ne igra već mjesecima

Semir Štilić kao da nagovještava veliki povratak

A. Čaušević

Semir Štilić je posljednji takmičarski meč odigrao početkom maja, dakle prije više od sedam mjeseci. 

Štilić je ugovorom vezan za FK Željezničar, ali zbog nerazriješenih stvari sa klupskim rukovodstvom iskusni veznjak nije bio na raspolaganju treneru Tomislavu Ivkoviću.

Sarajlija je na početku ljetnih priprema odradio jedan trening i nakon toga ga praktično nema u Dolini ćupova. Nakon toga se pričalo o raskidu ugovora , a zatim i povratku u ekipu, ali od toga nije bilo ništa, barem u jesenjem dijelu sezone.

Premijerligaši su od decembra na pauzi, pripreme za drugi dio sezone započinju sredinom januara, a čini se i da sam Štilić nagovještava veliki povratak.

Naime, čovjek sa fenomenalnom ljevicom je proteklih dana na društvenoj mreži Instagram objavio da se intenzivno priprema i vraća kondiciju.

Štilić je je objavljivao podatke o pretrčanim kilometrima za nekoliko lokacija u Sarajevu. Trčao je u centru Safet Zajko, zatim u Velikoj Aleji, a danas je bio na Trebeviću.

Oglasi

No description available.

I prije povratka u Željezničar bivši reprezentativac BiH nije igrao nekoliko mjeseci, ali je za kratko vrijeme pokazao neupitnu klasu, barem za bh. standarde.

Svojim partijama, potezima i golovima Štilić je za kratko vrijeme stekao epitet najboljeg igrača Premijer lige, ali je dolaskom koronavirusa nekako počeo i njegov pad.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ljetos se spominjao i njegov mogući odlazak u Indiju, ali do novog inostranog transfera nije došlo. Radilo se o klubu iz Jamshedpura koji je osnovan 2017. godine i od sezone 2017/18 je član indijske Superlige.

Ukoliko se po jutru poznaje dan Štilića bi na terenima mogli gledati ponovo na proljećea, ali pitanje svih pitanja glasi: "U dresu kojeg kluba?"

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Hajde Štila pojacaj svoga "željkana"...!! Svi jedva ćekamo...!
5 0
Mackintosh
Legenda! Stila je pi*o u usta pitarima, gasio im zedj
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi