Stigla žestoka kazna za FK Željezničar, najveća u minuloj polusezoni

Odluka Disciplinske komisije

Stigla žestoka kazna za FK Željezničar, najveća u minuloj polusezoni

Admin Čaušević

U službenom glasniku NFSBiH objavljenje su posljednje kazne izrečene bh. premijerligaškima. 

Nakon odigranog 19. kola kažnjena su četiri kluba, a najteže je prošao Željezničar kojem je izrečena najveća kazna u dosadašnjem dijelu sezone.

Kako se navodi odluci Disciplinske komisije sa sjednice održane 7. decembra klub sa Grbavice je kažnjen sa čak 7.000 KM, a razllog je upotreba pirotehničkih sredstava tokom duela sa Širokim Brijegom. 

"FK Željezničar Sarajevo, izriče se novčana kazna u iznosu od 7.000,00 (slovima:sedamhiljada) KM, u skladu sa članom 57. stav 1. tačka a) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava), na prvenstvenoj utakmici 19. kola m tel Premijer lige BiH, sezona 2021/22, između FK ‘Željezničar’ Sarajevo – NK ‘Široki Brijeg’ Široki Brijeg (1:0), koja je odigrana dana 05.12.2021. godine na stadionu ‘Grbavica’ u Sarajevu", navodi se u odluci.

Do sada je negativni rekord držao Velež kojeg su nakon žalbe Disciplinci kaznili sa 6.000 KM poslije ulijetanja navijača na teren tokom utakmice protiv Borca.

Nakon utakmica posljednjeg kola još su finansijski kažnjena tri kluba i to Zrinjski, Borac, i Sarajevo, također zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

Plemići su prošli sa kaznom od 2.000 KM, Banjalučani su kažnjen sa 2.500, dok je Bordo klub dobio kaznu u iznosu od 2.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše kažnjavane klubove u prvih 19 kola pogledajte na tabeli ispod:

Klub Iznos kazne
FK Sarajevo 28.500 KM
HŠK Zrinjski 27.000 KM
FK Borac  23.500 KM
FK Željezničar 22.500 KM

Inače, premijerligaši su tokom jesenjeg dijela sezone kažnjeni ukupno sa oko 140.000 KM. Jedini klub bez kazni je Posušje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Više sad bakljada košta nego ratni zločinci.
38 0
user1582456981
Vicooo mafijooo sjeme ti se umelo ako Bog da, za velicanje ratnih zlocinaca mizerije za pirotehniku maksimale, Nema tu saveza tu je politicka elita sa jasnim nirektivama unistavanja velikana... Ne opravdavam pirotehnike i navijaci trebaju doci razuma da tako odmazu svom klubu jer to neko jedva ceka vidite sad!!!!
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi