Predsjednik Željezničara za SportSport.ba

Hasanbegović o sastanku s Ivkovićem: "Došao je u Sarajevo da vrati automobil..."

Endin Čaušević

Željezničar će početkom januara početi pripreme za drugi dio sezone, a još uvijek nije poznato da li će Tomislav Ivković ostati na trenerskoj klupi.

Plavi su u prvom dijelu sezone na 19 odigranih mečeva uspjeli da osvoje 26 bodova i nalaze se na šestoj poziciji Premijer lige što sigurno nije rezultat kojem se navijači ovog kluba mogu radovati.

Prethodnih dana dosta se priča o tome da li će Ivković i u drugom dijelu sezone voditi klub s Grbavice.

Kako smo uspjeli saznati Ivković je jutros održao razgovor s predsjednikom kluba Nazifom Hasanbegovićem, a neslužbene informacije govore da su pričali i o njegovom ostanku ili odlasku iz Željezničara.

Povodom svega toga kontaktirali smo Hasanbegovića koji je za SportSport.ba prvo kratko potvrdio da je sastanak održan, ali da se nije pričalo o odlasku hrvatskog stručnjaka, dok je malo kasnije objasnio o čemu je tačno pričao s Ivkovićem, te zbog čega je hrvatski stručnjak došao u Sarajevo iako odmor još uvijek traje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Došao je u Sarajevo da vrati automobil koji je koristio i javio se u klub. Popili smo kafu i pričali o proteklom dijelu sezone. U narednom danima radna grupa iz UO će dostaviti stručnom štabu prijedlog mogućih priprema. Nakon toga možemo očekivati njegove reakcije, komentare i prijedloge oko igračkog kadra", rekao je Hasanbegović za SportSport.ba.

Što se tiče početka priprema Željezničara za drugi dio sezone on je zakazan za 10. januar i tada bi trebalo biti poznato da li će Ivković ostati na klupi Plavih ili ne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.