Na izlaznim vratima Barcelone

Od idola do izdajice? Coutinho pravi neočekivan transfer

Admin Čaušević

Philippe Coutinho, vjerovatno najveći promašaj Barcelone u historiji, će u januaru napustiti Nou Camp. 

Otkako je stigao u januaru 2018. godine za 135 miliona eura, Brazilac je imao veliki broj prilika, ali niti jednu nije iskoristio na pravi način.

Coutinho u Barceloni zarađuje 22 miliona eura, previše za igrača koji nije starter, pa Katalonci traže način da ga se riješe i to već u januaru.

Nakon što je postao najbogatiji klub na svijetu počeo se spominjati prelazak u Newcastle United. Od toga neće biti ništa što i ne znači da neće nazad u Premiership.

Mundo Deportivo je srijedu objavio vijest da će ofanzivac postati novi fudbaler Evertona te će tako od idola navijača Liverpoola postati velika izdajica.

Tako bi Merseyside dobio novi "sastojak" da postane još borbeniji pošto na klupi Karamela sjedi Rafael Benitez, čovjek koji je napravio veliki posao s Liverpoolom prije 15-ak godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, za 608 minuta raspodijeljenih na 16 utakmica Coutinho nije uspio pridobiti povjerenje stručnog štaba te je jasno da Xavi Hernandez ne računa na momka iz Rio de Janeira.

Kada je svojevremeno Cesc Fabregas potpisao za Chelsea, navijači Arsenala su počeli paliti njegove dresove. Da li se i pristalice Liverpoola pripremaju za isto? Pitanje je na koje ćemo odgovor saznati već u januaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.