FOTO: Preston

Potvrda stigla danas

Novi haos u Engleskoj: Odgođen duel u Londonu, pola ekipe zaraženo koronavirusom

Haris Zilić

Nastavljaju se muke u Engleskoj kada je u pitanju koronavirus.

Prije nekoliko trenutaka ostvrski mediji su objavil vijest da je stigla potvrda o još jednoj odgodi u profeisonalnim ligama.

Zbog koronavirusa odgođen je duel Championshipa između Prestona i Sheffield Uniteda koji se trebao igrati u nedjelju.

Ovaj vikend 26.12. počinje i popularni Boxing day u Engleskoj, ali pitanje je koliko će zapravo mečeva biti u igri zbog situacije izazvane Omikron sojem koronavirusa.

Pored duel Prestona i Sheffielda, ranije su odgođeni mečevi Barnsley - Stoke, Cardiff - Coventry i Peterborugh - Reading, sve u okviru Championshipa.

Inače, duel Prestona i Sheffielda je odgođen zbog velikog broja pozitivnih fudbalera u londonskoj ekipi, navodno je pola rostera tima pozitivno, dakle riječ je o 13 fudbalera.

Naredna dva dana će biti zanimljiva na Ostrvu, odnosno vidjet ćemo da li će još utakmica prvog dana Boxing daya biti odgođeno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.