Bešić na nezapamćenom udaru: "Ne sjećam ga se, koštao je mnogo novca, zabrinut sam ako dođe"

Bh. veznjak traži novi klub

Bešić na nezapamćenom udaru: "Ne sjećam ga se, koštao je mnogo novca, zabrinut sam ako dođe"

A. Čaušević

Muhamed Bešić će poslije sedam godina napustiti Everton i otići s Goodison Parka kao slobodan igrač. 

Bešić je u Everton stigao 2014. godine poslije sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali njegova dugogodišnja avantura u Liverpoolu je bila daleko od uspješne.

Bh. veznjak je u nekoliko navrata teško povrijeđen, a obzirom na česte promjene trenera nikako nije uspjevao da se izbori za pravu šansu, u nekoliko navrata je bio na posudbama.

Posljednja u nizu je bila u Sheffield Unitedu. Nakon što je Everton objavio da Bešić odlazi odmah se počelo špekulisati o mogućem dolasku u Oštrice.

Neki se protive tome, prvi je bio klupska legenda Paddy Kenny koji o Bešiću praktično nije rekao ništa pozitivno, štaviše misli da je samo iskoristio United.

"Koštao ih je puno novca i nije igrao važnu ulogu u mnogim utakmicama. Treba da nađe klub gdje može igrati više u prvoj postavi", kazao je Kenny.

"Stvarno ga se puno ne sjećam sa posudbe i zato sam zabrinut ako United ponovo krene da ga dovede."

"On nije neko na čiji se spomen imena kaže 'Oh da, sjećam ga se...' Da budem iskren nije neko zbog koga bih bio uzbuđen, ali nikad ne znate uvijek može pokazati suprotno", dodao je Kenny.

Bešić je za Sheffield United u sezoni 2019/20 odigrao 13 utakmica i postigao je jedan gol. Inače, za sedam godina na Ostrvu skupio je preko 120 nastupa što baš i nije pohvalan podatak.

Ovaj 28-godišanjak koji je u međuvremenu izgubio i status bh. reprezentativca se proteklih sedmica dovodi u vezu s Readinom i Ferencvarošem, dok ne treba isključiti i opciju prelaska u Glasgow Rangerse.

Top Komentari

hame
Brate mili 28 godina, pa mozes jos sedam godina da se naigras ako se uozbiljis, kakav Ferencvaros i p mate.rine u ligama petice ima toliko dobrih klubova iz sredine tabele koje ljudi vole mozes se sigurno tu dozvat
18 0
Jozef
Opet ću napisati da Bešić treba onom selektoru Belgije spomenik napraviti.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi