Zabio im gol u 90. minuti, pa poručio: "Volio bih stalno igrati protiv njih jer ih baš ne volim"

Sharp srušio Derby

Zabio im gol u 90. minuti, pa poručio: "Volio bih stalno igrati protiv njih jer ih baš ne volim"

E. Čaušević

Fudbaleri Sheffield Uniteda pobijedili su u subotu na svom terenu Derby sa 1:0 u meču 9. kola engleskog Championshipa.

Sheffield je u 90. minuti utakmice uspio da dođe do pobjede kada je sudija svirao penal za domaći tim.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Billy Sharp koji je postigao pogodak za 1:0 i to je žestoko proslavio pred gostujućim navijačima koji su ga vrijeđali tokom utakmice.

Nakon meča Sharp je dao izjavu i poručio je da je izuzetno sretan što je zabio pogodak protiv kluba koji ne voli.

"Volio bih da igram protiv njih svake sedmice. Njihovi navijači nisu pokazali poštovanje prema meni i zaslužili su ovo na kraju što su dobili. Sretan sam što sam im zabio pogodak jer ih zaista ne volim", rekao je Sharp i dodao.

"Bio sam nervozan prije penala jer sam protiv Hulla promašio, ali sam bio presretan kada je lopta ušla u mrežu. Nakon toga preuzele su me emocije".

Sheffield United trenutno se nalazi na 11. mjestu sa 12 osvojenih bodova, dok je Derby u teškoj situaciji nakon što su im oduzeti bodovi, te sada imaju -2 boda i nalaze se na posljednjoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti