Objavljena nova lista

Lana Pudar najbolja juniorka Evrope i među kremom svjetskog plivanja!

Haris Zilić

Mlada Mostarka Lana Pudar (15) opet je oduševila svjetsku sportsku javnost.

Lana je kao najmlađa učesnica sa svega 15 godina na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju u disciplini 200 metara leptir osvojila bronzanu medalju i ispisala historiju bh. plivanja.

Swimrankigs je izbacio liste najboljih plivača po vremenima za 2021. godinu u malim bazenima. Lana je najbolja juniorka Evrope na 100 i 200 metara delfin, te evropska juniorska rekordera, dok je druga na 50 metara delfin.

U seniorskoj konkurenciji ima šesto vrijeme na 100m delfin, ali i bronzu sa Svjetskog kupa i četvrto vrijeme na 200 m delfin i svjetsku bronzu u ovoj disciplini.

Sigurno je pred Lanom velika budućnost, obzirom da djevojčica koja ima 15 godina već postiže rezultate koji su zavidni i na seniorskom nivou gdje se takmiče mnogo starije i iskusnije plivačice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.