Poželimo joj sreću: Lana Pudar danas pliva za novu medalju

Svjetsko prvenstvo

Poželimo joj sreću: Lana Pudar danas pliva za novu medalju

Eldar Ganibegović

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica, 15-godišnja Lana Pudar, danas će na Svjetskom prvnenstvu u Abu Dabiju plivati novo finale.

Za drugu medalju na ovom prvenstvu Lana će se takmičiti u disciplini 100 metara delfin, a utrku će odraditi u stazi broj sedam.

Pored nje, za odličje će se boriti Claire Curzan (SAD), Elena Di Liddo (Italija), Anastasiya Shkurdai (Bjelorusija), Louise Hansson (Švedska), Margaret Macneil (Kanada), Torri Huske (SAD) i Farida Osman (Egipat).

Ne treba ni napominjati da je naša Lana ubjedljivo najmlađa učesnica današnjeg finala.

Bh. plivačica jučer je u polufinalu u svojoj grupi zauzela treće mjesto s vremenom 56,28, što je ukupno peto najbolje vrijeme polufinala.

Današnja utrka na rasporedu je od 16:10 uz direktan prijenos na HRT 2.

Podsjetimo, Pudar je već napravila historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu na ovom prvenstvu, s obzirom na to da je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Top Komentari

Mackintosh
Poslije ebenje, pichkenje, a babo chetalj joj, ako mu smetaju bosanski politicari, nek ide iz Bosne
0 12
Darkwood
Uz direktan prenos htr? Ehhh Bosno moja..... Sretno Lana, ljepotice nasa.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi