Blackburn doživio katastrofu na Old Traffordu

"Pokazivao nam je slike iz filmova Gladiator i 300 da igramo kao ratnici, a mi smo izgubili 7:1"

Endin Čaušević

Blackburn Roversi svojevremeno su bili standardni član Premiershipa, ali već godinama ne mogu nikako da se vrate u društvo najboljih.

Blackburn je iz Premiershipa ispao 2012. godine i nije uspio da se vrati još uvijek u najjači rang engleskog fudbala iako su svojevremeno imali nekoliko zaista odličnih generacija na okupu.

Odličan tim Blackburn je imao u sezoni prije ispadanja iz Premiershipa kada je trener bio Sam A-lardyce. Tada su u ekipi bili igrači poput Salgada, Phila Jonesa, El-Hadji Dioufa i Gaela Giveta.

Upravo se Givet prisjetio te sezone u Blackburnu i nestvarne scene koju je doživio u svlačionici prije utakmice protiv Manchester Uniteda.

Utakmica između Manchester Uniteda i Blackburna igrala se 27. novembra 2010. godine, a Crveni đavoli su ponizili Roverse i pobijedili ih s čak 7:1.

U ovoj utakmici blistao je legendarni Dimitar Berbatov koji je zabio čak pet golova i odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri. Dva gol za United postigli su još Park i Nani, a jedini strijelac za Blackburn bio je Samba u 83. minuti za konačnih 7:1.

Givet je bio tada u ekipi Blacburna, ali je meč na Teatru snova odgledao s klupe za rezervne igrače. No, poručio je da govor trenera Allardycea neće zaboraviti do kraja života.

"Sjećam se da smo 2010. godine s Blacburnom igrali u gostima protiv Manchester Uniteda. Sam Allardyce je prije utakmice u svlačionici održao govor za cijeli tim. Pokazivao nam je slike iz filmova Gladiator i 300 da nas motiviše i da na terenu budemo ratnici. Nakon pola sata igre gubili smo 3:0, a na kraju smo poraženi sa 7:1", rekao je Givet.

Givet je Blackburn napustio dvije godine kasnije i vratio se u Francusku gdje je potpisao za Arles. U centru pažnje našao se ponovo 2015. godine kada je otišao iz Eviana, a tada je izjavio da je su ga iz kluba otjerali jer su mislili da je džihadist.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tri dana prije prve utakmice me predsjednik pozvao u njegov ured zbog nečega što se činilo suludim i što nije imalo nikakve veze s nogometom. U Evianu su htjeli da me prisile da se obrijem. S 33 godine ne želite da vas tako tretiraju. Gledaju me kao džihadista, a nisam ni musliman", objasnio je Givet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.