Traže način da ga se riješe

Dok ga s Nou Campa tjeraju na sve načine, najplaćeniji igrač Barcelone u životnoj misiji

Admin Čaušević

Mnogi igrači Barcelone su proteklih mjeseci na udaru kritika zbog slabe igre, ali i rezultata. 

Igrač koji može ponijeti neslavni epitet "najvećeg promašaja u historiji Barcelone" je svakako Phillippe Coutinho.

Katalnoci su Liverpoolu za Brazilca iskeširali 130 miliona eura, a za uzvrat su dobili jedno veliko ništa jer je nekako s dolaskom Coutinha počeo i Barcin pad.

Na Nou Campu sada traže sve načine da se riješe iskusnog ofanzivca koji je s platom od 22 miliona eura ujedno i najplaćeniji igrač bivšeg prvaka Barcelone.

I dok je kontasntno da udaru medija Coutinho pauzu prvenstvu nije iskoristio za odmor i posjetu egzotičnih mjesta veće za dobrotvornu misiju.

Naime, Coutinho je u Rio De Janeiru podijelio 500 paketa humanitarne pomoći najugreženijim osobama u naselju Vargen Grande.

Na mjestu gdje je dijelio pakete Coutinho će izgraditi svoj institut za obrazovanje i sport koji bi trebao biti gotovo tokom 2022. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho je od ranije poznat po humanitarnim akcijama pa je tako u jeku pandemije Covidom-19 donirao oko 20 tona pomoći hrane i higijenskih potrepština stanovnicima u Mangueiri i Vasco Barrieru.

Nakon nekoliko dana provedenih u Brazilu, ovaj 29-godišnjak se u utorak vraća u Barcelonu. Ostaje da se vidi da li će u januaru promijeniti sredinu. Mnogi na Nou Campu bi bili presretni kad bi se to desilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.