Dali su mu ultimatum

Dybala htio potpisati novi ugovor, a onda je vidio da je Juventus promijenio neke stvari

Endin Čaušević

Juventus i Paulo Dybala nedavno su postigli dogovor oko novog ugovora, ali stvari su se ponovo zakomplikovale.

Dybala sa Starom damom ima ugovor do kraja ove sezone i bio je odlučan da želi ostati u Juventusu, te je bez većih problema uspio postići dogovor oko novog ugovora.

Argentinski napadač je trebao potpisati ugovor do ljeta 2026. godine prema kojem bi zarađivao osam miliona eura godišnje i plus dva miliona eura kroz razne bonuse.

Dybala je s čelnicima Juventusa postigao usmeni dogovor i ostalo je samo da potpiše ugovor, ali je onda došlo do neočekivanog preokreta. Iz Juventusa su se predomislili i traže promjene nekoliko stavki u ugovoru.

Čelnici Stare dame traže od Dybale da pristane na manju fiksnu platu koja bi bila nadoknađena ukoliko ostvari bonuse. U Juventusu su svjesni da je Dybala često van terena zbog povreda, te zbog toga žele da smanje njegovu fiksnu platu, ali i trajanje ugovora s pet na tri godine.

Ostatak novca kroz bonuse bi ponovo išao na ukupnu cifru od 10 miliona eura, ali većinu bonusa Argentinac mora da ostvari na terenu i u slučaju učestalih povreda to neće biti baš moguće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga u Juventusu žele da Dybala ima fiksnu platu od šest miliona eura godišnje, te bonuse od četiri miliona eura.

Također, poručili su mu da pregovora oko toga nema i da je to njihova konačna ponuda, a ukoliko ju Dybala odbije moći će na ljeto kao slobodan igrač da napusti Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.