Hoće li stići trofej nakon toliko godina posta? Džeko će priliku za to imati već u januaru

Na pragu prvog trofeja s Interom

Hoće li stići trofej nakon toliko godina posta? Džeko će priliku za to imati već u januaru

Eldar Ganibegović

Edin Džeko ni s Interom prvi trofej mogao osvojiti već u januaru.

Naime, Nerazzurri će 12. januara dočekati Juventus na svojoj Giuseppe Meazzi u utakmici italijanskog Superkupa, a pobjednik će osvojiti trofej.

Podsjetimo, Inter je prošle sezone osvojio titulu prvaka Italije, dok je Juventus uspio stići do trofeja u Coppa Italiji. 

Bio bi ovo prvi trofej za kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Italiji, s obzirom na to da za šest godina provedenih u Romi nije osvojio niti jedan izuzev onog individualnog kada je 2017. godine ponio naslove najboljeg strijelca Serije A i Evropske lige.

Džeki i u Seriji A ide odlično i vrlo lako bi se moglo desiti da to bude treća od pet najboljih evropskih liga gdje će podići trofej. S Interom je trenutno na vrhu s 46 bodova ispred Milana, Napolija i Atalante.

Priliku za trofej imat će i u Coppa Italiji, a u osmini finala takmičenja Inter igra protiv Empolija.

Edin Džeko je do sada trofeje osvajao u dresu Wolfsburga i Manchester Cityja.

S Wolfsburgom je postao prvak Njemačke, dok je sa Cityjem dva puta bio prvak Engleske, uz po jedan trofej u FA Cupu, Liga kupu i Community Shieldu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ma jok!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi