Spremni da ponude dva miliona eura

Odustali od bh. reprezentativca, okrenuli se tinejdžerskom čudu

Haris Zilić

Posljednjih dana se spominjalo da bi bh. reprezentativac Rade Krunić mogao na posudbu u Bolognu.

Ipak, prvi dani 2022. godine nude nove vijesti sa Čizme, a čini se da je Bologna odustala od posudbe bh. reprezentativca koji ipak ove sezone igra standardno u dresu Milana.

Naime, Bologna je kontaktirala Aberdeen kako bi realizovali transfer 18-godišnjeg Calvina Ramseya.

Pomenuti fudbaler je već debitovao za U21 selekciju Škotske, a trenutna vrijednost mu je 600.000 eura.

Sa škotskim klubovom ovaj mladi fudbaler ima ugovor do ljeta 2024. godine, a Bologna bi Aberdeenu platila oko dva miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ramsay pokriva poziciju beka i krila, a može odgovoriti i na zadatke na sredini terena što ga čini polivalentnim fudbalerom što se danas jako cijeni kod većine trenera.

Inače Ramsay je dijete Aberdeena i prošao je sve omladinske kategorije ovog kluba, dovodio se u vezi sa brojnim evropskim klubovima, a čini se da je Bologna trenutno najkonkretnija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.