Gostovao u emisiji

Jakirović: Najteže je u Tuzli, a s mostarskim derbijem se ne može mjeriti ni Dinamo - Hajduk

Edmir Škorić

Sergej Jakirović, trener HŠK Zrinjski, gostovao je u jednoj emisiji u kojoj je govorio kako je bio blizu da postane trener zagrebačkog Dinama.

Jakirović se ranije povezivao sa Dinamom, no bivši trener Gorice ostao je na klupi Zrinjskog s kojim radi sjajne stvari i već nakon prvog dijela sezone njegov tim ima čak 12 bodova više od Tuzla Cityja.

"Ostajem u Zrinjskom. Klub je to htio i to je prevagnulo. Bilo je neslužbenih i ozbiljnih razgovora s Dinamom, ali nisam na silu htio ići protiv Zrinjskog. Mlad sam trener, a došao sam vrlo blizu ozbiljnog rezultata. Ima vremena za te izazove", rekao je Jakirović za Sport nedjeljom.

Vjeruje da Dinamo može do titule, a komentarisao je i buđenje Hajduka.

"Dinamo ima još dvije sigurne utakmice u Europi. Napravit će dobre pripreme i mislim da će se nakon toga posvetiti samo prvenstvu. Neće biti potrošeni, a takvi su i dalje najbolji u Hrvatskoj."

"Zadnji puta su naslov uzeli još dok sam ja igrao u Zagrebu. Nikoličius je ozbiljan i dobro je napravio posao. Puno zabijaju, ali i lako primaju. Nedostaje im malo balansa. Mislim da će dovesti još barem po jednog igrača u svakoj liniji. Ne znam od kuda im lova, ali znaju dovesti dobrog igrača", kaže Jakirović.

Govorio je i o sjajnim rezultatima Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dvanaest bodova je ogromna prednost, ali liga je jako izjednačena. Borac je bio peti na polusezoni prošle godine pa je na kraju uzeo naslov. No, mi smo ozbiljan klub i očekujem da ćemo tu prednost i sačuvati do kraja. Gledamo igrače iz 2. HNL koji su dobri neko vrijeme. Njima je čast doći u Zrinjski", kaže Jakirović pa dodaje:

"Ima li tenzija na nacionalnoj osnovi? Ne mislim da nas drugačije gledaju u Sarajevu ili Banja Luci. Uvijek su svi korektni. Naš kapetan Bilbija je dijete Borca, igrači se jako poštuju međusobno. Najteže je u Tuzli jer tamo svašta viču, a najveća tenzija je na derbiju s Veležom. Ni derbi Hajduka i Dinama se s time ne može uspoređivati", zaključio je Jakirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.