Koronavirus sve pokosio

Liverpool prekinuo rad!

Eldar Ganibegović

Liverpool je prekinuo s radom na određeno vrijeme.

Klub s Anfielda je zatvorio trening centar jer su koronavirusom zaraženi mnogi članovi tima, kao i mnogi fudbaleri prvog tima Redsa.

U zvaničnom saopštenju Liverpool je objavio da je na posljednjem testiranju na COVID-19 bilo previše zaraženih i da nema uslova da klub nastavi s radom.

Zbog svega je otkazana i press konferencija uoči utakmica s Arsenalom u polufinalu Liga Kupa, a vjerovali ili ne, Liverpool nema na raspolaganju niti jednog trenera koji bi mogao voditi ekipu protiv londonskog kluba.

Pepijn Lijnders, pomoćnik Jurgena Kloppa, zaražen je koronom, a sam Klopp od ranije je u izolaciji.

Liverpool je od Engleske nogometne federacije zatražio odlaganje polufinalnog meča Liga kupa protiv Arsenala, a ta molba im je sada uslišena i utakmica će dobiti novi termin odigravanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga, ima u timu još povrijeđenih igrača, a nedostaju i Salah, Mane i Keita, koji su na Afričkom kupu nacija koji počinje 9. januara u Kamerunu.

Podsjetimo, Liverpool je treći na tabeli u engleskom Premiershipu s 42 boda, bodom manje od drugoplasiranog Chelseaja i 11 od prvog Manchester Cityja koji je veliki favorit za odbranu titule osvojene prošle sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.