Tuchel potpuno iskreno: Mrzim što ovo moram reći, ali...

Trener Chelseaja

Tuchel potpuno iskreno: Mrzim što ovo moram reći, ali...

Eldar Ganibegović

Chelsea i Liverpool odigrali su danas utakmicu 21. kola engleske Premier lige.

Liverpool je poveo već u osmoj minuti pogotkom Sadija Manea, a mnogi su mišljenja da je Senegalac trebao biti isključen već u prvoj minuti, no dobio je samo žuti karton za udarac Azpilicuete laktom u lice.

Nije se mogao suzdržati, a da nakon utakmice tu situaciju ne prokomentariše i trener Chelseaja Thomas Tuchel.

"Nisam za rana isključenja, ali stvarno ovo moram reći - Mane je morao biti isključen. On je sjajan momak i vrhunski igrač, ali morao je dobiti crveni karton. Udarac laktom u lice je crveni karton bez obzira je li 20. sekunda ili 20. minuta", rekao je trener Plavaca.

O samoj utakmici je rekao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ko nije došao na stadion, mnogo je propustio. Dobro smo otvorili utakmicu, a onda iz naše greške primili gol. Poslije toga je došao i drugi, ali nismo se predavali. Gol Kovačića je vratio vjeru, a na kraju je i treći gol i preokret visio u zraku."

Neriješen rezultat svakako najviše odgovara Manchester Cityju koji sada Chelseaju bježi deset, a Liverpoolu 11 bodova te je izraziti favorit za odbranu titule prvaka Engleske.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Chelsea i Liverpool odigrali su danas utakmicu 21. kola španske Primere.Ganibegoviću kralju šta je ovo
4 2
shokato
ovo kakanjsko ****o od novinara nigdje nije napisao rezultat utakmice ....sve pisao na tenane ,onda na kraju teksta dumas kojim je rez zavrseno ...balavac
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi