Spremna ponuda od 50 miliona eura

Tottenham i Arsenal u utrci za fudbalera koji je "zapalio" Ostrvo

Haris Zilić

Fudbaler Brightona Tariq Lamptey (21) jedan je od fudbalera koji će biti glavna meta na Ostrvu u januarskom roku.

Arsenal je odavno "bacio udicu" na ovog sjajnog krilnog igrača, koji pokriva i poziciju beka, a ima vrijednost od 18 miliona eura.

Međutim, Brighton bi mogao zaraditi "bogatstvo" jer se Tottenham uključio u utrku i spreman je ponuditi 50 miliona eura.

Svakako da je ovo više nego primamljiva ponuda za Brighton, ali pitanje je šta će u cijeloj priči biti sa Arsenalom, odnosno da li Topnici mogu parirati ovoj ponudi Tottenhama?

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije se pisalo da bi Arsenal ponudio 30 miliona za Lampteya, sada su se stvari potpuno okrenule.

Inače, pomeuti fudbaler je dijete Chelseaja u kojem je prošao sve omladinske kategorije, a sada bi se mogao vratiti u London, ali ne na Stamford Bridge.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.