Foto - Bayern

Pripreme za Borussiju

Neobične scene u Minhenu: Na treningu Bayerna Ibrahimović, Motika, Lewandowski...

Midhat Šljivak

Bayern bi sutra u Minhenu trebao ugostiti Borussiju Monchengladbach na otvaranju drugog dijela sezone u Bundesligi.

Međutim, ova utakmica bi se mogla naći pod upitnikom jer Bayern ima ogromnih problema s koronavirusom.

Tako bi u sutrašnji meč, ako se bude igrao, Bayern mogao ući sa sastavom kakav vjerovatno nikad više neće zaigrati.

Od 'velikih' imena u timu su Musiala, Muller, Lewandowski, Gnabry, Pavarc, Sabitzer, Kimmich i Sule, ali većinu igrača na današnjem treningu su činili mladi fudbaleri.

Među njima su bila i dvojica fudbalera s ovog područja, Kosovar Arijon Ibrahimović (16) kao i 18-godišnji Nemanja Motika iz Srbije.

Trener Bayerna Julian Nagelsmann govorio je o utakmici i smatra da će meč biti odigran.

"Nije u mojim rukama. DFL i ljekari će odlučiti. Moj posao je da spremim ekipu. Za sada se čini da ćemo odigrati utakmicu", rekao je Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Postoje šanse da se ekipi pridruže i Kingsley Coman, Corentin Tolisso i Omar Richards koji su izašli iz izolacije danas i nalaze se na testiranjima.

Bayern je nakon prvog dijela sezone stekao ogromnih devet bodova prednosti ispred Borussije i mnogo opuštenije mogu igrati u drugom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.